Aqualyx®behandeling van storende probleemzones - BodyEsthetics Beauty Clinic

BodyEsthetics
Beauty Clinic
Ga naar de inhoud
Medisch-cosmetisch
Behandeling van plaatselijk vet met AQUALYX®
Aqualyx

HOE WERKT AQUALYX®?

AQUALYX® bevat desoxylchoolzuur, een secundair galzout (dat van nature in het lichaam voorkomt). Het lichaam gebruikt deze stof om vet uit de voeding op te lossen. Het vetoplossend vermogen van deze stof werd onderzocht en gebruikt door Prof. Pasquale Motolese, de uitvinder van AQUALYX®, om een synthetische variant te maken. De actieve stof bindt zich aan de wand van de vetcel en zorgt ervoor dat deze celwand instabiel wordt. Dit heeft tot gevolg dat de inhoud van de vetcel vrijkomt. De celoverblijfselen worden door het lichaam verder afgebroken en de vrijgekomen vetzuren worden gebruikt binnen de stofwisseling voor met name energie.

Welke gebieden van het lichaam kunnen met AQUALYX® behandeld worden?

Omdat AQUALYX® gebruikt wordt voor het afbreken van vet in probleemzones kan het middel overal op het lichaam gebruikt worden waar deze aanwezig zijn.

Voorbeelden:
 • ONDERKIN
 • KAAKLIJN
 • BOVENARMEN                  
 • BUIK
 • LOVE HANDLES
 • RIJBROEK
 • DIJEN
 • KNIEEN  
 • VERGROTE VETGEBIEDEN OP BILLEN
 • BORST
 • BINNENKANT BOVENBENEN

AQUALYX® wordt ook gebruikt voor de behandeling van pseudo- gynecomastia.

Hoeveel behandelingen met AQUALYX® zijn er nodig voor een goed resultaat?

Het aantal behandelingen dat nodig is voor een goed resultaat is uiteraard afhankelijk van het beoogde resultaat, de hoeveelheid vet in de probleemzone en de reactie van het lichaam op de behandeling.

Uitgaande van het gemiddelde en een goede indicatie zijn tot 3 behandelingen nodig.

Een AQUALYX® behandeling geeft geen gewichtsverlies. Gezonde voeding en voeldoende beweging zijn een voorwaarde voor het verkrijgen van resultaat.

Hoe wordt een behandeling met AQUALYX® uitgevoerd?

Met behulp van uiterst dunne en flexibele naalden wordt AQUALYX® rechtstreeks in het onderhuidse vetweefsel geinjecteerd.

De behandeling is nagenoeg pijnloos omdat in het vet-weefsel geen zenuwen aanwezig zijn die de pijn kunnen registreren. Daarnaast wordt aan AQUALYX® een verdovingsmiddel toegevoegd.

Direct aansluitend aan de injectie kan het gebied er enigszins rood uit komen te zien en kan lichte zwelling ontstaan. Zoals bij ieder behandeling waarbij er met een naald door de huid geprikt wordt, kunnen er kleine blauwe plekjes ontstaan.

Al deze bijwerkingen van de behandeling zijn beperkt van aard, onschuldig, en verdwijnen doorgaans binnen enkele dagen na behandeling volledig.

Waar moet ik op letten na een behandeling met AQUALYX®?

Breng geen cosmetica (crèmes) aan op die plaatsen die zijn behandeld, gedurende de eerste 12 uur, en vermijdt alle bronnen van straling en warmte (direct zonlicht, UV-straling, sauna etc.). Daarnaast is het verstandig om in de eerste week na behandeling niet intensief te sporten. Omdat de uit de vetcellen vrijgekomen vetzuren extra energie leveren, is het verstandig een gezond eetpatroon te volgen. Het lichaam kan anders deze vrijgekomen vetzuren opnieuw opslaan in de overgebleven vetcellen.

Wanneer wordt een behandeling met AQUALYX® afgeraden?

Aqualyx® wordt afgeraden wanneer patiënten lijden aan chronische huidaandoeningen in het gebied waar behandeld moet worden.
Uit veiligheidsoverwegingen worden patiënten met een voorgeschiedenis van ernstige allergische reacties, ernstige allergieën, ernstige orgaanziekten, auto-immuunziekten of niet goed gereguleerde suikerziekten en zwangere vrouwen van behandeling met Aqualyx® uitgesloten.

Wat zijn de kosten van een behandeling met AQUALYX®?

De hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid vet in de probleemzones in het beoogde resultaat. Een behandeling met AQUALYX® is mogelijk vanaf € 175,- per behandeling. Uitgaande van het gemiddelde en een goede indicatie zijn tot 3 behandelingen nodig.

Waarom een behandeling tegen overtollig plaatselijk vet bij BodyEsthetics Beauty Clinic?

Wanneer u voor een behandeling tegen overtollig plaatselijk vet bij BodyEsthetics Beauty Clinic kiest, geniet u van vele voordelen van onze praktijk.

 • Vooruitstrevend
 • Totaalpakket: alles onder één dak
 • Laagdrempelig
 • Eerlijk en oprecht advies
 • Al 15 jaar een gevestigde naam

Kies voor een behandeling tegen overtollig plaatselijk vet in onze Beauty Clinic in Gorinchem

Boek een afspraak bij BodyEsthetics Beauty Clinic in Gorinchem of neem contact op als u nog vragen heeft. Vul het contactformulier of reserveer online uw behandeling! Tijdens een consult zal de gecertificeerde behandelaar alle vragen beantwoorden en samen beslissen of een behandeling met Aqualyx® geschikt is.


CONTACT
Westwagenstraat 105
4201 HG Gorinchem
info@bodyesthetics.nl


Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel met 0183 635 357 of reserveer online

Terug naar de inhoud