Laserontharing middels IPL - BodyEsthetics Beauty Clinic

BodyEsthetics
Beauty Clinic
Ga naar de inhoud
Medisch-cosmetisch
Permanente ontharing (IPL)

Snelle, zichtbare en langdurige verwijdering van storende haargroei  


Maak een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen. Scheren, harsen, epileren behoren tot het verleden, met een nieuwe en uiterst snelle ontharingsmethode: het Harmony Systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van veilig, zichtbaar licht dat uit een flitslamp komt en waarmee ongewenst haar overal op het lichaam in korte tijd kan worden verwijderd.
IPL

Hoe werkt de behandeling met de Harmony?

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via het haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien. Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar het haar te krijgen wordt er een dunne laag gel op de huid aangebracht (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt voor een echo-onderzoek). Vervolgens wordt het handstuk van de Harmony na elke lichtflits verplaatst over het te behandelen gebied.

Is de behandeling pijnlijk?

De meeste mensen die de behandeling hebben ondergaan, vergelijken dit met het gevoel alsof er een elastiekje op de huid wordt geschoten en wordt dus niet als pijnlijk ervaren.

Hoe lang duurt een behandeling met de Harmony?

Het glasprisma van het handstuk, waarmee het licht naar het haar wordt geleid, is 1 bij 5 cm, zodat honderden haren in 1 lichtflits worden vernietigd. Een gezichtsbehandeling duurt ongeveer 20 minuten, evenals een bikinilijn. Oksels ongeveer 10 minuten. Een behandeling van de rug of beide benen neemt tussen de 60 en 120 minuten in beslag.

Kunnen alle haren worden behandeld?

Aangezien de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht in het haarpigment (melanine), en de huidskleur, is de behandeling het meest effectief bij donkere haren en een lichte huid. Het Harmony systeem is uitgevoerd met unieke software, waarmee instellingen voor allerlei soorten haar en huidskleuren zijn voorgeprogrammeerd. Zo wordt de intensiteit van de lichtstraal aangepast aan elk huid- en haartype.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Haargroei is een cyclisch proces: haarzakjes bevinden zich afwisselend in een groei- en rustfase. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen dan worden behandeld. Haarzakjes in de rustfase moeten dus wachten tot ze zich in die periode van groei bevinden en door middel van de Harmony behandeld kunnen worden. Hierdoor is het noodzakelijk de behandelingen te herhalen, totdat alle haarzakjes door de groeifase zijn gegaan. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plek op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de dichtheid en dikte van het haar, etnische afkomst, de hormonale situatie en leeftijd. Over het algemeen heeft u 5 tot 8 behandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van 1 tot 3 maanden.

Zijn speciale voorzorgsmaatregelen voor of na de behandeling nodig?

Nee, het licht is veilig en zichtbaar, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Het is overigens wel van belang vanaf 4 weken vóór de behandeling geen haren meer te epileren of middels harsen te verwijderen . Zo zijn er zo veel mogelijk haarzakjes met haar aanwezig, die vervolgens door het licht kunnen worden behandeld. Omdat uw huid bruin wordt door toename van pigment (melanine), is het ook raadzaam niet te zonnebaden voor en tijdens de behandelingsperiode. Als u dit wel doet, neemt ook uw huid de lichtenergie op, waardoor de behandeling minder effectief is. Na de behandeling is het aan te raden een verzachtende crème aan te brengen op het behandelde gebied, gedurende een aantal dagen. Het is ook aan te raden te veel zon te vermijden en gedurende een paar weken na de behandeling zonnebrandcrème te gebruiken (factor 20).

De kosten van laserontharing (IPL)


Kleine zone’s  vanaf  €75
(wenkbrauwen, bovenlip, kin etc.)

Medium zone’s  vanaf  €100
(bikinilijn, onder of bovenarmen, billen, rug etc.)

Grote zone´s  vanaf  €200
(bovenbenen, armen volledig, etc.)

Bikinilijn en oksels samen laten ontharen? De kosten hiervan zijn €150,- p.b.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?

Uw gecertificeerde behandelaar zal al uw vragen beantwoorden tijdens een consult, en samen met u beslissen of een behandeling voor u geschikt is.

Bel met 0183-635357 of maak hier online uw afspraak.CONTACT
Westwagenstraat 105
4201 HG Gorinchem
info@bodyesthetics.nl


Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel met 0183 635 357 of reserveer online

Terug naar de inhoud