Silhouette soft® draadlift - Natuurlijke facelift - BodyEsthetics Beauty Clinic

BodyEsthetics
Beauty Clinic
Ga naar de inhoud
Medisch-cosmetisch
Silhouette Soft® Draadlift

Cosmetische behandeling zonder te opereren


SILHOUETTE SOFT® is een technologische innovatie! Op eenvoudige wijze worden middels het plaatsen van bi-directionele oplosbare cones (kegeltjes) de gezichtscontouren en het volume hersteld en rimpels verminderd. Een 30-minuten durende behandeling met resultaten die zichtbaar zijn tot 18 maanden.
Silhouette soft draadlift

WAT IS SILHOUETTE SOFT®?


SILHOUETTE SOFT® heeft als kenmerk bi-directionele oplosbare cones (kegeltjes). Het wordt gemaakt in de VS en sinds het in 2002 werd ontwikkeld is er maar liefst 6 jaren van ervaring opgebouwd binnen de reconstructieve en cosmetische chirurgie.

SILHOUETTE SOFT® is het enige product op de esthetische markt met een dubbele werking:

• Een lifting effect direct wanneer SILHOUETTE SOFT® is ingebracht
• Een herstellend effect, voor doorlopende verbetering en een natuurlijk resultaat!

Een technologische innovatie met als doel: verjonging


Wanneer aan vrouwen gevraagd wordt wat zij als de twee belangrijkste tekenen van gezichtsveroudering beschouwen, is het antwoord onmiskenbaar huidverslapping van de contouren van het gezicht en het verschijnen van rimpels en lijnen. Deze verschijnselen, die versterkt worden in de loop der jaren en na de menopauze, ontstaan door een verlies aan collageen, een eiwit dat aanwezig is alle lichaamsweefsels, maar bovenal in de huid. Het zorgt voor de samenhang in de huid, de elasticiteit en het herstel van weefsel.

Bij het ouder worden verdwijnt collageen uit de huid, waardoor deze minder sterk wordt en zelfs verslapt. Ook verdwijnt vetweefsel uit het gezicht (meer beenderig aspect), de zijkanten van het gelaat vallen in, en het vetweefsel lijkt zich te groeperen in met name de onderkin en er ontstaan zogenaamde hamsterwangen.

Er bestaan oplossingen, maar er moeten keuzes gemaakt worden: of het herstellen van het volumeverlies met behulp van gerichte injecties, of de huid verstrakken, door middel van meer invasieve behandelingen.

Een waardevolle verjongingstechniek


SILHOUETTE LIFT® draadjes worden wereldwijd gebruikt door plastisch chirurgen en cosmetisch artsen.
De technologie achter SILHOUETTE SOFT® draadjes is gebaseerd op ruim 6 jaar ervaring met draadjes (zoals bv Aptos) binnen de cosmetische en plastische chirurgie. De behandeling staat ook bekend als SILHOUETTE-LIFT®.

Op dit moment zijn de  SILHOUETTE LIFT® draadjes als enige goedgekeurd door de strenge Amerikaanse  FDA (sinds 2006). Alle andere draadjes die op dit moment gebruikt worden, met name vanuit Azië (PDO draadjes) hebben geen goedkeuring voor gebruik zoals SILHOUETTE LIFT®

De draadjes werden 2007 op de markt gebracht. Sindsdien zijn zowel de werkzaamheid als de veiligheid van  SILHOUETTE LIFT® overtuigend aangetoond. Gerenommeerde plastisch chirurgen en cosmetisch artsen in diverse landen zijn overtuigd van de werking van SILHOUETTE LIFT®  en gebruiken het veelvuldig voor minimaal invasieve facelifts, wenkbrauwlifts en behandeling van de hals.

> Veel gestelde vragen


Behandelbare gebieden met Silhouette Soft®


SILHOUETTE SOFT® kan gebruikt worden op verschillende plaatsen in het gelaat:


In welke gevallen is Silhouette Soft® zinvol?

 
SILHOUETTE SOFT® wordt aangeraden voor mannen en vrouwen van 30 jaar en ouder die effectief de strijd willen aangaan met de zichtbare eigenschappen van veroudering en die geen zware en belastende ingreep wensen te ondergaan, maar juist een realistisch en natuurlijk resultaat voor ogen hebben.

Een SILHOUETTE SOFT® behandeling is geschikt voor alle huidtypen – in klinische studies werd aangetoond dat er geen allergische reacties voorkomen op het materiaal. Ondanks dit gegeven wordt het gebruik van SILHOUETTE SOFT®  afgeraden bij mensen die overgevoelig blijken te zijn voor biomaterialen.

Wanneer u te maken heeft met huidverslapping of huidoverschot, raadpleeg dan uw arts.
 

HOE WERKT SILHOUETTE SOFT®?

 

De twee effecten van Silhouette Soft®

 
Het tegengaan van veroudering is effectief wanneer de huid gladder en strakker wordt, maar er tevens voor zorgt dat de contouren van het gezicht versterkt worden. Om dit te verkrijgen zorgt SILHOUETTE SOFT® voor: lifting en verstrakking.
 
Het lifting effect is direct zichtbaar en subtiel doordat de huid licht samengedrukt wordt en het weefsel gelift wordt. Nadat de draadjes zijn ingebracht geeft de arts lichte druk op het behandelde gebied. Op deze manier hersteld de arts de contouren en dit maakt de huid zichtbaar gladder.
 
Het herstellend effect is geleidelijk en natuurlijk: polylactaat (PLA), het belangrijkste bestanddeel van SILHOUETTE SOFT®  is een stof die al jaren gebruikt wordt in de medische wereld (hechtdraden, orthopedische pennen, schroeven en platen bij botbreuken worden allen gemaakt van PLA). Omdat deze stof volledig lichaamsvriendelijk en afbreekbaar is, wordt deze gebruikt voor de genoemde toepassingen. Op het moment dat de draden zijn ingebracht gaat het polylactaat zijn gunstige eigenschappen overdragen op de diepere huidlagen. Het zorgt voor onder andere verstrakking van de huid en herstel van de gezichtscontouren.

Resultaten die behaald kunnen worden met Silhouette Soft®:


 

Veel gestelde vragen over Silhoutte Soft®


Wat zijn de bestanddelen van Silhouette Soft®?

Silhouette Soft® bestanddelen zijn op natuurlijke basis en volledig afbreekbaar. Poly-melkzuur, of PLA, wordt al jarenlang gebruikt in verschillende farmaceutische en medische toepassingen, zoals hechtdraden, orthopedische schroeven, platen en bouten bij botbreuken etc. Het wordt nu zelfs getest in onderzoeken naar stents.

Is Silhouette Soft® volledig veilig?

De ontwikkeling van Silhouette Soft® is gebaseerd op 6 jaar van ervaring en onderzoek in draadlifting met cones in de reconstructieve en cosmetische chirurgie in de Verenigde Staten (Silhouette Lift®). Silhouette Soft® wordt vervaardigd in Michigan in de VS en staat onder strenge controle voor wat betreft productie en veiligheid. Silhouette Soft® heeft een CE 0499 goedkeuring en de ISO 13485 standaard is in overeenstemming met de European Directive 93/42.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

De zichtbare effecten van Silhouette Soft® houden tenminste 18 maanden stand.

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

Silhouette Soft® kan ingezet worden voor behandeling van verschillende gebieden van het gelaat :

  • Kaaklijn
  • Wangen en jukbenen
  • Wenkbrauwen (lift)
  • Hals en mondboden

Nieuwe indicaties en gebieden worden op dit moment ontwikkeld en getest.

Wat moet er gedaan worden voordat een Silhouette Soft® behandeling kan plaatsvinden?

Er hoeven geen specifieke maatregelen genomen te worden voordat een Silhouette Soft® behandeling kan plaatsvinden. Wat van belang is, is dat u vooraf uw wensen en verwachtingen goed en duidelijk bespreekt met uw behandelend arts. Informeer uw arts volledig over de behandeling(en) die al eerder heeft ondergaan, en de medicijnen die u op dit moment gebruikt.

Wie mag een Silhouette Soft® behandeling uitvoeren ?

Uitsluitend artsen die een uitgebreide training hebben ondergaan met Silhouette Soft® draden en bij voorkeur ruime en aantoonbare ervaring hebben met de zogeheten tread-lift (Aptos ed) zijn geautoriseerd om deze behandeling uit te voeren.

Wat is er direct aansluitend een behandeling met Silhouette Soft® te zien?

Na een Silhouette Soft® behandeling is er, zoals na iedere cosmetische behandeling soms lichte zwelling, roodheid of kleine blauwe plekjes te zien, die binnen enkele dagen verdwijnen. Soms is er lichte rimpeling van de huid te zien (als gevolg van het optimaliseren van het effect), welke op korte termijn volledig verdwijnt. Als u een bijeffect opmerkt, dat niet vooraf met u werd besproken, dient u contact op te nemen met uw behandelaar.

Zijn er contraindicaties voor een behandeling met Silhouette Soft®?

U kunt geen behandeling met Silhouette Soft® ondergaan als u allergisch bent voor 1 van de bestanddelen ervan.

Is een Silhouette Soft® behandeling pijnlijk?

Nee. De behandeling wordt slechts onder lokale verdoving uitgevoerd, en alleen daar verdoofd waar kleine prikgaatjes worden gemaakt om de draadjes in te brengen.

Zijn er nog specifieke nabehandelingsinstructies volgend op een Silhouette Soft® behandeling?

✓ In de week na de behandeling dient u geen tandheelkundige ingreep te ondergaan en geen gezichts-of schoonheidsbehandeling.
✓ Vermijdt in de eerste paar weken contactsporten.
✓ Slaap bij voorkeur in rugligging.
✓ Mocht u pijn of ongemak ervaren na behandeling, volstaat het gebruik van bijvoorbeeld paracetamol.

Silhouette Soft® Lift is FDA toegelaten op de Amerikaanse markt en heeft een CE keurmerk (CE 0499) voor de Europese Markt.

De kosten van een Silhouette Soft® behandeling


Kaaklijn: €995
Kaaklijn/midface: €1595
Kaaklijn/mondbodem €1595
Wenkbrauwlift €1295
Midface/kaaklijn/mondbodem €2195
Jukbeen €995
Jukbeen/midface €1595
Borstlift €5500
Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken?

Uw gecertificeerde behandelaar zal al uw vragen beantwoorden tijdens een consult, en samen met u beslissen of een behandeling voor u geschikt is. Deze behandeling wordt bij ons uitgevoerd door Drs. Dennis Bartels.

Bel met 0183-635357 of maak hier online uw afspraak.CONTACT
Westwagenstraat 105
4201 HG Gorinchem
info@bodyesthetics.nl


Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel met 0183 635 357 of reserveer online

Terug naar de inhoud