Botox® behandelingen | BodyEsthetics Gorinchem - Huidverzorgingskliniek Gorinchem - BodyEsthetics Beauty Clinic

Botox® behandelingen | BodyEsthetics Gorinchem - Huidverzorgingskliniek Gorinchem - BodyEsthetics Beauty Clinic

BodyEsthetics
Beauty Clinic

Animated textheadlineswords

Ga naar de inhoud
Behandelingen > Cosmetisch arts
Behandelingen met Botox®

Wat is Botox®?


Botox®, oftewel botuline toxine, is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. De naam Botox® is een geregistreerde merknaam van het bedrijf Allergan Inc, de grootste producent ter wereld.
Botox voorhoofd

Wat doet Botox®?

Botox® remt de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier en wordt gebruikt voor het vervagen van dynamische rimpels. Dynamische rimpels ontstaan op plaatsen in het gezicht waar de mimiek sterk is, zoals bij de frons, het voorhoofd en rondom de ogen. Doordat de spiertjes niet meer of minder goed kunnen samentrekken, trekt de huid glad bij fijne lijntjes en vervagen diepe rimpels. Met Botox® kun je bovendien de vorming van (meer) rimpels voorkomen.


Is Botox® veilig?

Al sinds de jaren 90 wordt Botox® toegepast voor cosmetische doeleinden. De oorsprong van Botox® ligt echter bij de specialismen neurologie en oogheelkunde, waar het gebruikt wordt om spastische spieren te laten verslappen. Een Botox® behandeling is veilig. Het middel heeft alleen een tijdelijk effect op de behandelde spier en geen invloed op de rest van het lichaam. Bovendien zal de behandelde spier zich volledig herstellen na enkele maanden.

Waarvoor wordt Botox® toepast?


Fronsrimpel

Fronslijnen ontstaan door spieractiviteit tussen de wenkbrauwen. Deze rimpels kunnen voor een boze of strenge gezichtsuitdrukking zorgen. Door een Botox® behandeling vervagen deze vervelende lijnen en ontspant het gebied tussen de wenkbrauwen.
 

Putjes in de kin

Door overmatige spieractiviteit van de kin kan een sinaasappelhuid ontstaan met allemaal kleine putjes in de kin. Door een Botox® behandeling wordt uw kin weer mooi glad.
 

Lijntjes op de neus

Deze lijntjes, ook wel ‘bunny lines’ genoemd, ontstaan bij sommige mensen aan weerszijden van de neus bij het lachen. Als deze lijntjes u storen, is dat goed te behandelen met Botox®.
 

Overmatig transpireren

Botox® brengt de zweetklieren tot rust waardoor de zweetproductie onder de oksels, handen of voeten met ongeveer 95% zal afnemen. Compensatoir zweten op een andere plek komt zelden voor.
 

Voorhoofdrimpels

Horizontale voorhoofdsrimpels ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Botox® kan overmatige spieractiviteit tussen de wenkbrauwen en haargrens verminderen.
 

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn de lijntjes naast de ogen, oftewel de lachrimpels. Botox® kan deze lijntjes corrigeren en verzachten waardoor u een open, frisse blik krijgt.
 

Migraine & hoofdpijnklachten

Bij ongeveer 70% van de mensen met migraine en spanningshoofdpijn leidt een Botox®-behandeling tot een duidelijke afname van de hoofdpijnklachten.
 

Knarsetanden

Botox® vermindert of stopt de klachten van tandenknarsen door de spierspanning in de kauwspieren te verlagen. Bovendien kunnen ongewenst scherpe kaakcontouren door deze behandeling worden verzacht.

Wat houdt de behandeling met Botox® in?

Bij een Botox® behandeling wordt gebruik gemaakt van zeer dunne naaldjes. De behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag en wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren.

Het effect van Botox® begint 1 tot 2 dagen na de behandeling zichtbaar te worden. Het maximale resultaat wordt bereikt na 2 weken en het effect houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan. De exacte werkingsduur van Botox® verschilt per persoon, maar na enkele maanden zal de spieractiviteit zich altijd weer volledig herstellen. Botox® blijft bij regelmatige behandelingen veelal steeds langer effectief doordat u de bewegingen die de rimpels veroorzaken als het ware afleert. Het effect is echter nooit permanent.

Direct na de inspuiting kan er lokaal wat roodheid en zwelling ontstaan, dit trekt in de meeste gevallen binnen 20 minuten weg. In enkele gevallen is een kleine bloeduitstorting zichtbaar. Deze bijwerking trekt eveneens binnen enkele dagen weg en mag u zo nodig met een beetje make-up camoufleren.
TARIEVEN
Botox® behandelingen

LET OP: het gaat hier om indicatieve prijzen. Op verzoek en afhankelijk van uw verwachtingspatroon kan 1 zone Botox bijvoorbeeld ook verdeeld worden over meerdere gebieden. Enkel tijdens een intake kan een juiste inschatting gemaakt worden van de benodige hoeveelheid.


Botox 1 zone:
Frons of voorhoofd of kraaienpootjes
€ 200,-
Botox 2 zones
€ 320,-
Botox 3 zones
€ 430,-
Antitranspiratiebehandeling oksels
€ 590,-

Behandeling met Botox® in Gorinchem

Bij een behandeling met Botox® zijn de ervaringen in onze kliniek altijd goed. U kunt vertrouwen op onze expertise en kunde betreft de behandeling. Uw gezicht laten behandelen is hierdoor een behandeling met een betrouwbaar resultaat. Bekijk hier gerust voor o.a. liquid facelift behandeling de ervaringen.

Over BodyEsthetics

Bij BodyEsthetics Beauty Clinic kunt u terecht voor diverse behandelingen. Ons team van ervaren specialisten zal u altijd zo goed als ze kunnen helpen. Wat u mag verwachten bij BodyEsthetics:

  • We zijn een laagdrempelige kliniek, alles kan niks moet. U krijgt vrijblijvend advies;
  • Wij geven u oprecht en eerlijk advies. Als wij denken dat een bepaalde ingreep niet mooi of onverstandig is, dan zullen we dat altijd eerlijk zeggen;
  • Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring en werken erg vooruitstrevend.
 
CONTACT
Westwagenstraat 105
4201 HG Gorinchem
info@bodyesthetics.nl


Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel met 0183 635 357 of reserveer online

Terug naar de inhoud